PKN Zuidwesthoek

Diaconaal project Love To Help in Kigali Rwanda Afrika. Diaconaal project Love To Help in Kigali Rwanda Afrika.

Diaconaal project   Love To Help   te  Kigali  Rwanda (Afrika).

Deze organisatie is in het leven geroepen door de Rwandese Deborah, een enthousiaste vrouw die zich geïnspireerd weet door Esther uit het gelijknamige Bijbelboek Esther.
Love To Help zet zich in voor (kans) arme vrouwen en families die getroffen zijn door ziekte en trauma ( denk aan de genocide in 1994) vrouwen die het erg moeilijk hebben om in hun levensonderhoud te kunnen voorzien.
Love To Help biedt een veilige plek voor deze vrouwen waar samen gebeden wordt, naar Gods woord wordt geluisterd en waar ze een klein inkomen kunnen verdienen door het maken van handwerken in hun gezamenlijk atelier. Kinderen krijgen ondersteuning om naar school te gaan en worden gestimuleerd om verder door te leren. Er wordt ook aan vrouwen scholing gegeven, opleiding tot kapster, manicure en pedicure zodat ze op een waardige wijze in eigen onderhoud kunnen voorzien. Ze worden uit de prostitutie gehaald. Ook wordt er voorzien in medicatie en waar nodig worden voedselpakketten uitgedeeld.
Wij kunnen dit prachtige project ondersteunen door hun zelf gemaakte handwerken te verkopen, zoals:
Tassen, schortjes, etuis, onderzetters groot en klein, diverse sleutelhangers, kerst attributen zoals kerststerren, engeltjes kleine en grotere, kaarten en houten handgemaakte kerststallen.
In De Kogge in Sluis staat permanent een verkoop kraampje en in de Mariakerk of in het Zwingebouw staat soms een verkooptafel.
Ook ondersteunen wij dit project met donaties zowel van de Diaconie als van spontane giften.
Liefdevol Helpen    ……    Helpen met liefde……..Love To Help .

Wil Prins   0117 462163
Riet Masclee  06 23627253

Voedselbank Voedselbank
Diaconieproject: De voedselbank
De diaconie van de Zuidwesthoek zet zich in voor de voedselbank.
Regelmatig is de voedselbank een doel van de collecte.

Omzien naar elkaar Omzien naar elkaar

Op deze pagina's vindt u hoe wij als gemeente de opdracht om naar elkaar om te zien, proberen in te vullen. U leest hier hoe u het makkelijkst contact kunt leggen voor een (vertrouwelijk) gesprek of een bezoek. Er worden ook enkele activiteiten aangegeven waarmee we extra aandacht aan onze oudere gemeenteleden willen geven.

Download centrum
Download het  kerkblad
van september 20
en de liturgie van de kerkdienst